top of page
IMG_2519 2.JPG
Skribentens bildVilda Kocken

Kol bakad portabello svamp med löpeld från Svedjan

Uppdaterat: 14 nov. 2023

Enkelt och gott vegetariskt alternativ för dig att göra utomhus. Smaken från att du grillar direkt på kolet samt gratinerar med en vedklabbe gör att svampen och osten blir en ljuvligi kombination


Har du inte Svedjanost så kan du ta någon annan typ av grillost.



 

Ingredienslista

  • 4 medelstora portabello svampar

  • 4 skivor Svedjan löpeld

  • 1 tsk salt

  • 2 krm svartpeppar

  • a atlaS


Steg 1: Kom igång


Salta och peppra svampen , kiva osten och lägg den på svampen. Ställ svampen på kolet och lägg över några glödande vedklabbar. Grilla svamparna i 10-15 minuter.


Ställ nu kastrullen på elden eller koka den inne på spisen, låt det koka ihop ordentligt.

Kyl nu ner kastrullen antingen i en kall bäck eller så låter du den stå ett tag i rumstemperatur för att sedan kyla den i kylen.



 

Tips och trix


Detta funkar utmärkt med tillexempel champinjoner.


 

I samarbete med @keno_svenskaspeltur

Åldergräns 18 år. Stödlinjen.se

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lökaska

Comments


bottom of page